Dronken automobilist vliegt uit de bocht

EEMNES – Een automobilist is zondagavond uit de bocht gevlogen op de A27 bij knooppunt Eemnes. In de bocht van de A27 vanuit Almere naar de A1 richting Amsterdam verloor de bestuurder de macht over het stuur. De bestelbus ramde twee bomen en eindigde in de bosschage. De automobilist wist zelf ongedeerd uit zijn voertuig te komen.

Hoewel het voertuig bovenop een afgebroken boom stond verklaarde de bestuurder tegen een omstander geluk te hebben gehad dat hij geen boom had geraakt. Op de vraag of hij dronken was zei hij slechts 7 a 8 biertjes op te hebben. Voor de gearriveerde Rijkswaterstaat geen aanleiding om de politie in te seinen.

Zwalkend op zijn benen zei hij de persfotografen gedag en vertrok te voet. Bergnet heeft het voertuig met behulp van een kraan geborgen. De politie arriveerde na anderhalf uur en startte toen een onderzoek naar de bestuurder. De politie heeft de man direct op zijn huisadres bezocht. Uit het politieverslag is niet af te leiden of er toen ook een blaastest bij de man is afgenomen.