Auto over de kop, inzittenden vluchten voor politie

BLARICUM – Een personenauto is zondagochtend aan de Randweg Oost over de kop geslagen, Een lantaarnpaal werd hierbij uit de grond gereden. Het ongeval vond rond zes uur plaats ter hoogte van de kruising met Het Merk. Vermoedelijk is de gecrashte auto met hoge snelheid uit de bocht gevlogen.

Een politieman, nog onderweg naar zijn werk, zag de crash en stopt direct om te zien of hij hulp kon verlenen. Nadat hij één van de inzittenden te hulp schiet, staat deze onverwacht op en er ontstaat een worsteling. De politieman loopt daarbij behoorlijke kneuzingen op.

De politieman was op het moment van de crash niet herkenbaar als politieman omdat hij burgerkleding droeg. Tijdens de worsteling wist hij de inzittende te overmeesteren en probeerde hem tot rust te bedaren. Vervolgens werd de politieman echter nogmaals aangevallen, maar nu van achteren door een tweede inzittende. Hierna vluchtten beide inzittenden weg. Het motief van de mannen om hun hulpverlener aan te vallen is onduidelijk.

De politie startte daarom direct een grote zoekactie naar het duo, vooralsnog ontbreekt ieder spoor van de mannen.

De kans groot dat ze verwondingen hebben overgehouden aan de crash. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft het ongeval in onderzoek. De auto liep flinke schade op en moest worden afgesleept.