Gewonde en aanhouding bij woningbrand

HILVERSUM – Aan het Janseniushof is vanmorgen na een ruzie in een woning brand uitgebroken. Een buurman die nog geen idee van de brand had belde 112 om te melden dat een ruzie bij de buren helemaal uit de hand liep. Hierna werd er door de overbuurvrouw op de deur gebonsd omdat het huis van de buren in brand stond. De brandweer die snel ter plaatse was kon de brand beperken tot een woning. Een man die in de woning aanwezig was liep brandwonden op en is naar het ziekenhuis vervoerd. De bewoonster kwam met de schrik vrij en is aangehouden.

De schrik zit er flink in bij de omwonenden die al enige tijd overlast hebben van de bewoonster. De vrouw zou psychisch in de war zijn en drugs problemen hebben. Vage figuren lopen dagelijks in en uit de woning. Schreeuwen en ruzie is aan de orde van de dag in en om de woning. Enkele maanden geleden werd er nog een in aanbouw zijnde hennepkwekerij in de woning ontdekt. De restanten potgrond liggen in de hele voortuin verspreid.

De wijkagent kwam direct na de brand met geschrokken omwonenden praten. Hij vertelde dat de bewoonster is aangehouden en op het politiebureau zit. De buurt is bang voor meer ellende als de bewoonster weer terugkeert. De wijkagent stelde ze gerust  wonen in de woning is voorlopig niet mogelijk. Er moet iets gebeuren vinden de omwonenden dit kan niet in een woonwijk. De wijkagent geeft aan te doen wat hij kan maar ook niet meer bevoegdheid te hebben. Een bewoner laat in emotie weten het zelf wel op te lossen als de bewoonster toch terugkeert.