Brandweerauto gekanteld onderweg naar Bosbrand

BAARN – Een zware aanrijding met een brandweerauto vanmiddag op de Amsterdamsestraatweg in Baarn. De brandweerauto van de post Baarn was onderweg naar een melding van een bosbrand aan de Hilversumsestraatweg. Net voorbij de Emmabrug ging het door nog onbekende oorzaak helemaal mis.

Vermoedelijk kwam de brandweerauto door een uitwijkmanoeuvre in de berm terecht, waar deze ook nog een lantaarnpaal mee nam. Met een flinke vaart kwam de wagen weer op de weg, waar het vermoedelijk door het klotsende water nog een extra zwiep kreeg en op zijn kant belande. Het gevaarte schoof enkele meters over het asfalt en kwam tot stilstand tegen een tegemoetkomende auto. Ook een auto daarachter liep lichte schade op.

Bij het ongeluk raakten vier inzittenden van de brandweerauto en een inzittende van de personenauto gewond. Zij werden met ambulances naar ziekenhuizen gebracht.

De exacte toedracht van het ongeluk wordt onderzocht. Het brandweervoertuig is geborgen en afgevoerd naar het politiebureau in Huizen. Hier zal de Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie de brandweerauto o.a gaan uitlezen. De bosbrand aan de Hilversumsestraatweg bleek een klein brandje en is afgehandeld door de brandweer van Soest.

Burgemeester Mark Röell van Baarn (rechts) was snel aanwezig