1 April-grap blijkt serieus brandweer probleem

LAREN – Vorige week plaatsten de Brandweer Laren en Regio14 een bericht met een oproep om u in te schrijven voor de Brandweervilla. Sommige volgers twijfelden al aan de echtheid van dit bericht en dat klopt het filmpje en de website zijn opgezet als 1 april grap. Wel is deze grap onderdeel van een serieus probleem.

Diverse brandweerposten kampen met een tekort aan vrijwilligers en mogelijk kan dit met huisvesting voor jongeren opgelost worden. Dat dit een potentiële oplossing is blijkt wel uit het aantal inschrijvingen welke er zijn ontvangen via de website van brandweervilla.nl. De 12 inschrijvingen welke de brandweer Laren heeft ontvangen bevat een aantal hele serieuze. Niet alleen Laarders maar ook jonge brandweermannen uit andere delen van het land reageerden. Uit de motivaties was al snel duidelijk dat het probleem niet alleen in Laren speelt, maar dat het een landelijk probleem is welke aandacht behoeft. Dit werd ook door diverse facebook reacties uit het land bevestigd.

De brandweer Laren gaat de resultaten van deze ‘wervingsactie’ delen met de Larense gemeenteraad en hopen dan dichterbij een oplossing te kunnen komen. Het vinden (en huisvesten) van nieuwe brandweermannen is een belangrijk onderdeel voor de continuïteit van de Larense brandweerpost.