Grote brand in Hilversums restaurant

HILVERSUM – In restaurant Proeflokaal Sijgje aan de Vaartweg heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand gewoed. De brand brak rond twee uur uit. De brandweer was vanwege de zomertijd even na 3 uur ter plaatse. In het pand was op het moment van de brand ook nog een bewoonster aanwezig. De bewoonster is met behulp van een hoogwerker naar beneden gehaald. De vrouw is ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht. Ook bewoners van het naastgelegen pand moesten hun woningen verlaten vanwege de rookontwikkeling. De brand woedde voornamelijk tussen de plafonds, waardoor precies is nog niet duidelijk. De brandweer is nog tot in de vroege morgen bezig geweest met slopen en nablussen. Een deel van het dak van het restaurant is volledig verwoest. De rest van het pand is behouden gebleven.