Brandweer villa voor nieuwe Larense brandweervrijwilligers

LAREN – Menig brandweerpost in Nederland kampt met vrijwilligers tekorten. Zo ook bij de  Brandweer Laren. De post zit momenteel nog vol met ervaren brandweermannen. Dit jaar vertrekt meer dan de helft van deze brandweerlieden omdat zij een leeftijd van boven de 50 hebben bereikt. Nieuwe vrijwilligers zijn moeilijk te vinden, veel jonge inwoners van Laren vertrekken tussen hun 18e en 25e jaar uit Laren. Niet omdat zij het niet naar hun zin hebben, maar omdat er simpelweg geen woningen beschikbaar zijn.

Regeltjes
Wanneer iemand zich op zijn 18e aanmeldt bij de brandweer, en uiteindelijk op zichzelf wil gaan wonen, is er in Laren geen woonruimte beschikbaar. Voorheen kon de brandweer via de Gemeente een verzoek doen voor een sociale huurwoning voor een lid van de vrijwillige brandweer. Door allerlei nieuwe regeltjes is dit helaas niet meer mogelijk” aldus Jeroen van den Brakel (Postcoördinator post Laren)

Brandweer Villa 
Binnen de brandweer Laren is er door een aantal actieve leden een creatieve oplossing bedacht. Wat begon als een barpraat na een oefenavond is uiteindelijk uitgemond in een serieus plan. Er is door een groep leden gezocht naar investeerders om een oude villa in Laren te kopen en daarin door middel van verbouw/nieuwbouw 5 woonunits te realiseren.
Deze woonruimtes worden enkel en uitsluitend verhuurd aan actieve leden van de brandweer Laren.

De verbouwing/nieuwbouw van de villa wordt gedaan door leden van onze post zelf, we hebben alle kennis in huis om dit te realiseren. Elektriciens, loodgieters, en zelfs een bouwtechnisch tekenaar zijn in huis bij de brandweer Laren.

Medio november van dit jaar wordt verwacht de woonruimtes te kunnen opleveren maar de inschrijving is reeds gestart. Zo kunnen we op tijd een selectie maken en de benodigde selectieprocedures met de nieuwe leden doorlopen.

Om aanspraak te maken op één van deze nieuwe woningen zijn wel een aantal voorwaarden verbonden.  Voor meer info kijk snel op www.brandweervilla.nl