Brand in meterkast in woning Stieltjeslaan

HILVERSUM – Een onrustige nacht voor de bewoners van de Stieltjeslaan. In een woning brak drie keer een brand uit. Bewoners van het pand hebben de nacht elders doorgebracht.

De eerste brand ontstond rond middernacht in de meterkast. De bewoners merkten zelf de branderige lucht en stonden op tijd buiten. De brand was snel geblust.

Een paar uur later roken diezelfde bewoners opnieuw een branderige lucht. Omdat men dacht aan een storing in de bekabeling is de stroom eraf gehaald en zijn de bewoners naar familie of vrienden gegaan.

De stroom was er nog steeds af toen buren rond 6.15 uur het brandalarm hoorden afgaan. Dat brandalarm was buiten neergelegd en mogelijk – aldus een brandweerwoordvoerder – zaten er nog deeltjes vuil in het filter. “Bij elkaar opgeteld stelde het qua brand niet zo veel voor, maar we zijn er wel drie keer geweest”, kijkt de zegsman terug.