Brandweerman Kees de Boer neemt na 32 jaar afscheid

LAREN – Na zichzelf 32 jaar ingezet te hebben voor de Larense gemeenschap heeft brandweerman Kees de Boer afgelopen vrijdagavond zijn laatste oefenavond gehouden. Kees bereikt vandaag (24 februari) de leeftijd van 55 jaar en heeft zelf besloten dat het nu tijd is om zijn brandweercarrière te sluiten. Met zijn beroep als rietdekker heeft Kees menig Larens brandweerman geïnstrueerd over hoe om te gaan met branden in rieten daken. Daarnaast had Kees ook een grote kennis als Chauffeur/pompbediener en begeleide hij beginnend chauffeurs om hun voertuigkennis naar een hoger niveau te brengen. Dit op een manier zoals alleen Kees dat kon. Met het afscheid van Kees neemt de brandweer niet alleen afscheid van een vrijwilliger, maar ook van ontzettend veel ervaring.

Laatste oefening
De oefening stond geheel in het teken van Kees, o.a. zijn vrouw, dochters en broer deden ook mee aan deze oefening. Het scenario was een dier in nood, het betrof een ontsnapte slang. Deze zat vermoedelijk ergens in de schuur dus Kees zijn vrouw was daar aan het zoeken met hun schoonzoon. De dochters van Kees reden richting de brandweerkazerne om papa op te halen. Maar bij het wegrijden botsten ze tegen de bus van ome Anton aan. Daar zaten wat gevaarlijke stoffen in de bus welke door de botsing vrijkwamen en door de brandweer veiliggesteld moest worden. Tijdens de zoektocht naar de slang ging het fout. Kees zijn vrouw was op de zolder aan het zoeken en daarbij is een kussen in de brand gevlogen door een lamp die fel brandde. Gevolg een zolderbrand waarbij de vrouw des huizes niet meer naar beneden kon komen vanwege de vlammenzee. De schoonzoon was inmiddels gebeten door de slang en buiten bewustzijn geraakt. De dochters kwamen met de schrik vrij, de gevaarlijke stoffen waren snel gestabiliseerd. Vervolgens ging Kees met de eerste straal naar binnen en redde eerst zijn schoonzoon en daarna bluste zijn collega’s de brand en kon Kees zijn vrouw redden. Gelukkig was de ontsnapte slang niet gewond. De slang werd overgedragen aan de dierenambulance. Kortom een happy end voor de hele familie en een mooie afsluiting van een prachtige brandweer carrière voor Kees.

Nat pak
Natuurlijk was er nog een kleine verrassing voor Kees, omdat hij een hekel aan het chemiepak heeft mocht hij deze aantrekken en is deze door de collega’s gevuld met koud water. Dus die activiteit is ook aan zijn oefenpaspoort toegevoegd. Kees bedankt voor je inzet en mooie tijd als brandweervrijwilliger van post Laren.