Dramatische brand Hilversum op coldcasekalender

HILVERSUM – De politie brengt in 2019 voor het derde jaar op rij een coldcasekalender uit. Soms leidt die aandacht tot nieuwe tips. Rechercheurs brengen daarmee langlopende zaken opnieuw onder de aandacht, hopend op een doorbraak. In dertien oude zaken is het politieonderzoek heropend of onderzoekt een coldcaseteam de mogelijkheden daartoe. Zo ook een zaak uit 2007 waarbij Kim Veerman uit Hilversum om het leven kwam.

Dramatische brand
De 20-jarige Kim Veerman lag in bed te slapen op de zolder van haar woning aan het Langgewenst in Hilversum. Tegen de gevel van haar woning werd rond zes uur in de morgen brand gesticht. De brand grijpt snel om zich heen. Kim schrikt wakker. Door de brand kan zij niet naar beneden. Als de brandweer haar zolderkamer bereikt is Kim al overleden.

Zwart van de mensen
In een interview in de coldcase-kalender wordt duidelijk dat haar moeder Rik Stoutenbeek en stiefvader Rino Bijkerk het nog altijd moeilijk hebben met de dramatische gebeurtenis. “Toen wij aankwamen op de markt van Hilversum zag het al zwart van de mensen, er stonden veel brandweerwagens en politieauto’s. De vlammen kwamen al door het dak”, aldus Stoutenbeek. “Kim was naar het ziekenhuis gebracht, ze werd gereanimeerd. Dat zeiden ze, voor ons.” De beelden van de markt in Hilversum, die gaan niet meer uit mijn hoofd.”

Helpt U ?
De brand in de vroege ochtend van 16 september 2007 was aangestoken, maar door wie is altijd onbekend gebleven. Na al die jaren hebben familie en vrienden van Kim nog steeds veel vragen. Kunt u ze misschien aan antwoorden helpen? Daarmee helpt
u hen om het verlies van Kim te verwerken.

Waar kan ik terecht met tips en/of informatie?

Wie informatie heeft over een cold case kan die op de volgende manieren delen: