Zeer grote brand verwoest houten villa in Bussum

BUSSUM – Een zeer grote uitslaande brand heeft vannacht een houten villa aan de Nieuwe ‘s-Gravelandseweg verwoest. Het vuur greep snel om zich heen, de bewoners en een huisdier bleven ongedeerd.

De brand ontstond rond half twee vannacht. De brandweer probeerde met man en macht om het vuur te blussen. De brand zat tussen een spouwmuur en werd daar groter en groter. De vlammen sloegen op een gegeven moment hoog uit het dak. De schade op de bovenverdieping van de villa is aanzienlijk, de benedenverdieping bleef grotendeels gespaard wel is hier veel waterschade.

De brand was voor de brandweer moeilijk om te blussen. Vanwege de complexe brand werden vele brandweerkorpsen opgeroepen om te komen assisteren. Pas rond vijf uur vanmorgen kon het sein brand meester worden gegeven. De brandweer zal nog uren bezig zijn met nablussen.