Brandstichting bij bedrijfsmakelaar Castanea in Hilversum

HILVERSUM – Aan de Arena heeft rond acht uur een felle brand gewoed in het kantoorpand van bedrijfsmakelaar Castena. De brandweer had de brand al snel onder controle. Het naastgelegen Dudokpand met rieten dak bleef gespaard. Brandstichting is zeer waarschijnlijk de oorzaak. Opvallend is dat rond twee uur vannacht er al sprake was van een verdachte situatie in de buurt en er een raam was ingegooid. Ook was er al een poging gedaan om brand te stichten. Een paar uur later volgde dus een tweede – wél ‘succesvolle’ – poging. Op camera beelden in de omgeving is te zien dat er iemand wegrent bij het pand. De politie is een groot onderzoek gestart. Forensische Opsporing Brandonderzoek heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij werden ook speciale speurhonden gebruikt. De honden van de Forensische Opsporing Brandonderzoek zijn speciaal getraind om in gevallen van brand o.a brandversnellende stoffen op te sporen. De politie Hilversum zoekt getuigen die iets hebben gezien of gehoord afgelopen nacht in de omgeving van het Arenapark.

De eerste poging rond twee uur in de nacht