10.000 euro voor gouden tip Dascha Graafsma

HILVERSUM – De familie van de op 25 november 2015 overleden Dascha Graafsma looft een bedrag van 10.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de directe oplossing in deze dramatische zaak.

De toen 16-jarige Dascha werd in die koude nacht aangereden door een trein op het spoor tussen Hilversum en Hollandsche Rading. Zelfmoord, was de conclusie van de politie en het Openbaar Ministerie. De familie sluit zelfdoding niet uit maar wilt dat een conclusie wordt gebaseerd op goed, gedegen en vooral volledig onderzoek. Dit volledige onderzoek kwam er volgens de familie niet.

Om deze reden besloot de familie Graafsma eind 2015 gebruik te maken van de diensten van de particuliere onderzoeker Joey Roelofs. Hij stelde een team samen (Team Dascha Onderzoek – TDO) die het onderzoek en het tragische overlijden van Dascha opnieuw onder de loep namen. Daar kwamen en komen tot op de dag van vandaag nog steeds nieuwe, interessante, bevindingen uit, maar een keiharde conclusie is er nog niet, aldus Roelofs. ”Dit komt vooral omdat wij er in de beginfase niet bij waren betrokken en dus zelf informatie zijn misgelopen.”

Daarom looft de familie Graafsma nu een grote som geld uit voor de gouden tip. Rene Graafsma legt uit dat het verzoek om informatie juist nu komt omdat de kerstdagen hem en zijn gezin doen herinneren aan de eerste feestdagen (kerst) zonder Dascha, drie jaar geleden.

De gouden tip hoeft niet perse te leiden tot een misdrijf, benadrukt Joey Roelofs. ”Nog steeds sluiten wij geen enkel scenario uit, al zijn sommige scenario’s aannemelijker dan andere. De gouden tip kan passen in elk scenario.”

Alle tips kunnen worden gestuurd naar tips@morethaninvestigation.nl