Tieners opgepakt voor overvallen in Hilversum en Bussum

HILVERSUM – Met het onderzoek naar de aanhouding van een verdachte van een op vrijdag 2 november gepleegde overval op een Albert Heijn supermarkt aan de Lijnbaan in Vianen, heeft de politie mogelijk nog vier overvallen in Hilversum, Bussum, Den Dolder en Nijkerk opgelost. De politie hield vrijdagavond een 17-jarige jongen uit Voorst en een 18-jarige vrouw uit Ermelo, aan op verdenking van betrokkenheid bij deze overval.

Naakt in de handboeien

Na de overval vrijdagavond werd er een grote politieactie op touw gezet. Op basis van het signalement had de politie tips binnengekregen dat de jonge overvaller in een hotel verbleef. Dat bleek te kloppen. De minderjarige jongen en zijn vriendin werden in hun blote kont aangehouden in hun hotelkamer in het Van der Valk-hotel in Vianen. De jongen bleek in bezit te zijn van een mes.

Uit het onderzoek bleek dat deze jongen ook verdachte is in vier andere onderzoeken naar overvallen, te weten de overvallen van 23 oktober op een Aldi supermarkt aan de Dolderseweg in Den Dolder, 26 oktober op de Jumbo supermarkt aan de Stephensonlaan in Hilversum, 27 oktober op de LIDL supermarkt aan de Laarderweg in Bussum en 30 oktober op de Jumbo aan het Molenplein in Nijkerk.

Naar de rol van de vrouw in deze overvallen wordt nog nader onderzoek gedaan. Het duo zit voorlopig in de cel en moet zich binnenkort melden bij de rechter.