Politie schiet dreigende man neer in Hilversum

HILVERSUM – Dinsdagmiddag heeft de politie na een melding van een bedreiging geschoten op een verdachte. Rond half twee kreeg de politie een melding van een bedreiging in een woning op de Frederik van Eedenlaan. Politieagenten troffen de man aan die de bedreiging had geuit en wilden hem aanhouden. De agenten zagen dat hij een steekwapen in zijn hand had. Om hem te kunnen aanhouden maakten de agenten gebruik van peperspray. Hierna zou de verdachte het op een lopen hebben gezet en zou er volgens getuigen meerdere keren op de man geschoten zijn. Op de hoek Vosmaerlaan met de Gijsbrecht van Amstelstraat zakte de verdachten in elkaar. De verdachte is met schotwonden in zijn benen en buik in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijksrecherche doet onderzoek
Omdat er is geschoten door de politie doet de Rijksrecherche onderzoek. De Rijksrecherche is een onafhankelijke partij die onderzoek doet voor het Openbaar Ministerie. Ook wordt er onderzoek gedaan naar wat zich precies in de woning heeft afgespeeld. Vanwege onderzoek zijn de wegen rondom het plaats delict afgesloten.