Regionale brandweerwedstrijden Gooi en Vechtstreek

HUIZEN – Zaterdag vonden voor de 31e keer de  jaarlijkse regionale brandweerwedstrijden van Brandweer Gooi en Vechtstreek plaats. Dit jaar was de organisatie in handen van de brandweermensen van post Huizen. Zij hadden twee uitdagende banen gemaakt. Op de foto’s de laatste drie posten van de dag Nederhorst den Berg, Blaricum en Loosdrecht in de klasse 112.

Het scenario van de borsentrofee was als volgt de brandweer posten kregen een melding van een beknelling op het strand bij Surfclub Gooimeer. Ter plaatse bleek hier een zeemeermin bekneld te zitten onder een boottrailer met hierop een zeilboot. De kiel van deze boot was naar beneden gevallen, hierdoor was de zeemeermin bekneld komen te zitten. Door de kiel te lichten kon de zeemeermin bevrijd worden. Tegelijkertijd kwam er rook uit het clubhuis van de surfclub. Een medewerker van de surfclub was naar buiten gesneld omdat hij de zeemeermin om hulp hoorde roepen. In het pand stond echter nog een pannetje wax voor de surfplanken op het vuur. Deze brand greep snel om zich heen en veroorzaakte een uitslaande brand welke geblust moest worden. Ook moest er nog een slachtoffer uit het pand gered worden.

UITSLAG
1 : Post Naarden
2 : Post Nederhorst den Berg
3 : Post Bussum
4 : Post ‘s-Graveland
5 : Post Blaricum
6 : Post Muiderberg
7 : Post Loosdrecht
8 : Post Laren
9 : Post Muiden