John van der Zwan commandant van twee brandweerregio’s

Gooise brandweer commandant John van der Zwan zal per 1 november commandant van de brandweer Flevoland worden. Hiermee is hij de opvolger van Gerrit Spruit. Hij is aangesteld voor twee jaar.

Van der Zwan gaat deze functie bekleden naast zijn huidige functie als commandant van de Brandweer Gooi en Vechtstreek.  “Ik ben zeer vereerd met deze benoeming. Brandweer Flevoland is een mooie organisatie en ik zie ernaar uit kennis te maken met de mensen in de organisatie. Samenwerken tussen beide regio’s maakt ons beide sterker. Het is mijn intentie om de samenwerking verder te verbeteren vanuit de eigen kracht van beide regio’s en op gelijkwaardige basis.”

De aanstelling heeft te maken met de toekomstige samenwerking tussen de Veiligheidsregio Flevoland en de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. Officieel mogen de twee regio’s nog niet samengaan, maar door de twee dubbelfuncties wordt er wel vooruitgelopen op een samengaan.

Naast John van der Zwan start Cees Verdam vanaf dezelfde datum en voor dezelfde periode als voorzitter van de Veiligheidsdirectie en secretaris van het bestuur Veiligheidsregio Flevoland. Hij doet dit naast zijn functie als directeur Publieke Gezondheid Flevoland.