Burgemeester en brandweer op kraamvisite

LOOSDRECHT – Burgemeester Freek Ossel bezocht maandag de kersverse baby Laura Schipper en haar ouders Mark en Floor in Loosdrecht. In het kader van de Brandpreventieweken 2018 ging de burgemeester persoonlijk een geboortetas met brandveilige inhoud overhandigen. Uiteraard was de brandweer hierbij ook aanwezig om tips te geven. De familie Schipper deed deze maand als eerste aangifte van de geboorte van hun prachtige Loosdrechtse dochter bij de gemeente Wijdemeren.

Landelijk worden jonge ouders geholpen bij brandveiligheid
In oktober 2018 vinden de jaarlijkse Brandpreventieweken plaats. Dit jaar wordt er extra aandacht geschonken aan de voorlichting over brandveiligheid aan jonge en aanstaande ouders onder de slogan slogan ‘Maak van je roze wolkgeen rookwolk‘. Voor jonge ouders is het zeker belangrijk stil te staan bij de veiligheid van de kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. Daarbij kan de informatie, die deze maand wordt verstrekt aan alle ouders bij wie een kind wordt geboren, helpen om de brandveiligheid thuis te vergroten.

Uitreiking geboortetas
In iedere gemeente in Gooi en Vechtstreek wordt een geboortetas uitgereikt aan de ouders/verzorgers die aangifte doen van een geboren kindje. Dit geboortekoffertje bevat onder meer een felicitatiekaart, rookmelder, slabbetje, flyer/deurhanger ‘Hé doe de deur dicht!’ en de folder Brandveiligheid jonge ouders.

Meer info over dit onderwerp bij Brandweer.nl