Zeer grote brand in centrum van Huizen

HUIZEN – Er woedde maandag een zeer grote brand in een pand aan de Kerkstraat midden in het centrum van Huizen. De brand werd even voor half zes gemeld. In het winkelpand zitten onder meer een snackbar en een bloemenzaak. Al snel vlogen de vlammen uit het dak en breidde de brand uit naar naastgelegen winkels. De rookwolken waren in de wijde omtrek te zien. De brandweer kwam vanuit de hele regio ter plaatse om de brand te bestrijden. Ook burgemeester Sicko Heldoorn kwam poolshoogte nemen. Het hele centrum van Huizen werd afgesloten. Dit omdat de rook in het centrum bleef hangen. De gemeente Huizen verzoekt mensen om niet naar het centrum te gaan om de hulpdiensten voldoende ruimte te geven. Hoe de brand precies is ontstaan is nog niet bekend. Volgens omstanders begon de brand in de afzuiger van de snackbar. Dit is echter nog niet bevestigd.