Straatracer in hoger beroep tegen straf doodgereden Fleur

LOOSDRECHT – Casper van W., die samen met zijn vader Walter van W in Loosdrecht in Maart 2016 een dodelijke straatrace hield, gaat in hoger beroep tegen zijn taakstraf en rijontzegging. Hij werd door de rechter veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur en een rijontzegging van een jaar.

Walter van W. ging in november vorig jaar al in hoger beroep tegen zijn celstraf van vier jaar. Het Openbaar Ministerie ging eveneens in hoger beroep, omdat de rechtbank in het eerste oordeel het straatrace-element niet heeft laten meewegen.

Co-piloot Casper van W. spande eerder vorig jaar ook al een rechtszaak aan tegen zijn toenmalige werkgever Transavia, die hem wilde ontslaan vanwege zijn rol bij de straatrace. Hij kreeg van de rechter gelijk. Uiteindelijk hebben Casper Van W. en Transavia in april afspraken gemaakt over zijn vertrek. Gezagvoerders en cabinepersoneel van de maatschappij weigerden met Van W. in een vliegtuig te stappen.

In maart 2016 reden vader en zoon met hoge snelheid over de Nieuw-Loosdrechtsedijk. Vader Walter van W. had veel te veel gedronken. Hij botsen met zijn Porsche met 167 kilometer per uur op de auto van Fleur Balkestein. Fleur raakte zwaargewond en overleed twee weken later in het ziekenhuis. Het hoger beroep dient volgende week donderdag in de rechtbank van Leeuwarden.