Fietser gewond na opzettelijke aanrijding in Huizen

HUIZEN – Een 19-jarige fietser uit Huizen is in de nacht van zaterdag op zondag na een ruzie van zijn fiets gereden. De aanrijding vond rond half vier plaats aan de Gooilandweg. De 19-jarige Huizer had eerder die nacht ruzie met een 18-jarige plaatsgenoot in een café aan Plein 2000. Rond half vier troffen de twee elkaar de 18-jarige welke met vrienden in een auto zat bedacht zich geen moment en reed de 19-jarige met een flinke gang van zijn fiets. De automobilist ramde hierbij ook een tuinmuurtje uit de grond. Volgens een getuige zou het slachtoffer na zijn aanrijding ook nog tegen het hoofd geschopt zijn door een van de inzittenden uit de auto. De automobilist ging er na de aanrijding met hoge snelheid vandoor. Het slachtoffer bleef met onbekende verwondingen achter. De politie kon de 18-jarige al vrij snel oppakken. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Er wordt nog gezocht naar getuigen van de aanrijding en de ruzie daar voorafgaand, laat de politie weten.