Dood van parachutiste was noodlottig ongeval

HILVERSUM – Er wordt niemand vervolgd voor het fatale parachuteongeval in Teuge, waarbij Fabiënne Lam (19) uit Hilversum om het leven kwam. De politie heeft het onderzoek naar het ongeluk afgerond en stelt dat er sprake was van een noodlottig ongeval.

De Landelijke Eenheid van de politie deed onder meer uitgebreid onderzoek naar de uitrusting van het slachtoffer. Aan de parachute en andere benodigdheden die Lam gebruikte, werden volgens woordvoerder Ed Kraszewski van de Landelijke Politie en Luchtvaartpolitie geen gebreken gevonden. ,,De uitrusting was goed in orde.” laat hij aan de Stentor weten.

De vrouw uit Hilversum kwam hard terecht bij de landing. Ze werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht en daar overleed ze. Het was een noodlottig ongeluk en niemand valt iets te verwijten, zegt de Landelijke Eenheid van de politie.