Brand in transformatorhuis in Hilversum

HILVERSUM – Vanmorgen is er een brand uitgebroken aan de Oude Amersfoortseweg. De brandweer sloeg rond tien uur groot alarm en schaalde op naar GRIP2, de tweede fase van het regionaal rampenplan. De brand woedde in een transformatorhuis van ProRail langs het spoor tussen Hilversum centraal en station Sportpark. De brand ontstond tijdens werkzaamheden in het transformatorhuis. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling.

Flinke rook uit het transformatorhuis langs het spoor

Treinverkeer
Vanwege de brand reden zaterdag urenlang geen treinen van en naar Hilversum. Tijdens de brand zette de NS bussen in om reizigers te vervoeren. Rond drie uur meldde de NS dat de beperkingen voorbij waren en het treinverkeer weer werd opgestart. De treinen zouden nu weer volgens het spoorboekje moeten rijden

Omwonende kregen een NL-ALERT bericht op hun telefoon

Omwonenden
Behalve voor het treinverkeer, bestond er ook risico op overlast voor omwonenden, onder wie de bewoners van Sint Vitus-buurt. Via NL-ALERT op hun telefoon kregen omwonende het advies ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven.

Rond drie uur maakte de brandweer bekend dat de brand geblust was. Omwonenden konden naar eigen inzicht weer de ramen en deuren openen en ook mocht de ventilatie weer aan was te lezen in een NL-ALERT bericht.

 

Vorig artikelDood van parachutiste was noodlottig ongeval
Volgend artikelFietser gewond na opzettelijke aanrijding in Huizen