Voetgangster geschept door scooter bij oversteken

HILVERSUM – Een voetgangster is zaterdagochtend zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een scooter aan de Oosterengweg. Het ongeval vond iets voor half elf plaats, voor Winkelcentrum de Riebeeck Galerij. Een bestelbus van de Hocras stopte om de voetgangster te laten oversteken. Een snorscooter welke op de naastgelegen fietsstrook reed had niet door waarvoor de bus stopte. De scooterrijder reed door toen plots de vrouw overstak. De scooterrijder kon niet tijdig remmen en schepte de overstekende vrouw, voor de deur van haar eigen huis. Hulpdiensten waaronder een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.  De Verkeersongevallenanalyse (VOA) kwam direct ter plaatse om onderzoek te doen naar de precieze toedracht van het ongeluk.