Vermoedelijk synthetische drugs opslag opgerold

LOOSDRECHT – Vrijdagochtend kreeg de politie een melding over verdachte vaten die uit een vrachtwagen werden geladen bij een loods aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk. Agenten gingen erheen en troffen in de loods inderdaad vaten aan met mogelijk gevaarlijke stoffen. De chauffeur en iemand die bij de loods aanwezig was zouden zijn aangehouden. De politie is de hele dag bezig geweest met onderzoek. Experts van de milieupolitie en het Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) onderzochten de stoffen welke in grote vaten zaten. Aan het eind van de middag zijn de vaten afgevoerd door een speciaal bedrijf. In totaal werd er bijna 7000 liter afgevoerd. Op een groot deel van de vaten zat een sticker Aceton. Aceton kan gebruikt worden als hulpmiddel voor het produceren van synthetische drugs zoals xtc. De recherche heeft de zaak in onderzoek.