Hilversumse parachutiste overleden na sprong op Teuge

TEUGE – De 19-jarige Hilversumse parachutiste die zaterdagmiddag zwaargewond raakte bij haar landing in Teuge is zondag overleden. De vrouw hield een hersenbeschadiging over aan een mislukte landing die haar fataal is geworden. Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag nabij een weiland achter een boerderij aan de Zandenallee, op een kilometer afstand van het vliegveld. De parachute ging wel gewoon open en alles leek normaal. Pas bij de landing zagen omstanders dat het helemaal mis was. Het slachtoffer is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De vrouw was een bekende sportspringer bij het Nationaal Paracentrum Teuge. Ze had al meer dan 80 sprongen op haar naam staan. De Dienst Luchtvaartpolitie van de Landelijke Eenheid onderzoekt wat er precies is gebeurd.