Grote integrale controle op recreatieterrein in Loosdrecht

LOOSDRECHT – Dinsdagmorgen is de gemeente Wijdemeren een grote integrale controle gestart op een recreatieterrein in Loosdrecht. De controle is in samenwerking met de politie,brandweer,recreatie Midden-Nederland, Waternet, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek, Grondstoffen- en Afvalstoffendienst en het UWV.

Er word onder andere gecontroleerd op inschrijving in de Basisregistratie personen en of het gebruik in overeenstemming is met de bestemming. Voor een goede dienstverlening is het belangrijk dat de gemeente de beschikking heeft over de juiste gegevens van inwoners. Alleen op die manier kunnen zij op zorgvuldige en eerlijke wijze omgaan met de rechten en plichten die inwoners hebben in het kader van uitkeringen, heffingen en toeslagen.

De controle heeft als overkoepelend doel om de veiligheid en leefbaarheid positief te beïnvloeden. Bij de controle zet Waternet een drone in en ook worden er monsters genomen. De brandweer is aanwezig om te controleren op brandveiligheid. Waar nodig wordt een vervolgonderzoek ingesteld en handhavend opgetreden.

De politie heeft op het terrein 1 persoon aangetroffen welke naar aanleiding van een signalering werd aangehouden.