Gevaarlijke hennepkwekerij in uitgegraven kruipruimte

HILVERSUM – Het hennepteam van de politie heeft dinsdag aan de Herenstraat een hennepkwekerij ontdekt. Dinsdagmorgen nam de politie een kijkje in de woning na een melding via meld misdaad anoniem van een mogelijke hennepkwekerij. De kwekerij bleek goed verstopt onder een luik dat leidde naar een uitgegraven kruipruimte. De kruipruimte was 2 meter diep langs de fundering uitgegraven. Er stonden rond de 200 hennepplanten in de ruimte. De kwekerij is door een professioneel bedrijf ontmanteld. Agenten hebben in de woning een persoon aangehouden.

Gevaarlijk
Omdat de kruipruimte uitgediept was en het zand al onder de fundering vandaan liep heeft bouw en woningtoezicht van de gemeente een inspectie uitgevoerd. De inspecteur constateerde dat er kans was op instortingsgevaar, de ruimte moest direct gevuld worden met zand. Een speciaal bedrijf had hier 3 vrachtwagens met zand voor nodig, in totaal zo’n 70 kuub. Bewoners van de naastgelegen woningen moesten tijdelijk hun woning verlaten.