Dode bij ongeval tussen lesauto en trein

BUSSUM – Bij een ongeval tussen een lesauto en een trein bij de spoorwegovergang aan de Herenstraat is vanmorgen één dode gevallen. In de auto zaten twee personen. Op beelden van een omstander is te zien hoe de motor van de blauwe Renault midden op de spoorwegovergang uit lijkt te vallen. Een meisje stapt nog snel uit de auto aan de bestuurderszijde. Enkele seconde later ramt een trein de auto met de instructeur er nog in. De instructeur overleefde de enorme klap niet. De passagiers van de trein bleven ongedeerd, maar waren erg geschrokken. De passagiers konden na anderhalf uur overstappen in een andere trein en hun reis vervolgen. Naar de toedracht van het ongeval is direct een groot onderzoek gestart. Het treinverkeer tussen Bussum en Hilversum ligt stil. Het is nog onbekend wanneer de treinen weer kunnen gaan rijden. Het verkeer op de Bussumse Herenstraat is ook gestremd.