Brandweer oldtimers toeren door de regio

HILVERSUM – Zaterdagmiddag trok een stoet van 23 oude brandweerwagens door het Gooi en omgeving. De stoet was onderdeel van een toertocht welke werd georganiseerd door Bjorn Leek en Jan Scheele, twee oud vrijwilligers van de brandweer Hilversum. Zij haalde 8 jaar geleden de oude ladderwagen van de brandweer Hilversum uit 1949 terug naar Hilversum. Na vele uren van restauratie is het voertuig al enige jaren in nieuwstaat. Het idee voor de toertocht kwam eigenlijk uit het niets opzetten. Gewoon een gezellige dag met eigenaren van brandweer oldtimers. Een vruchtbare dag want inmiddels is het idee geboren om een landelijke brandweer oldtimer club op te richten met daarbij een jaarlijkse toertocht.

De Hilversumse ladderwagen uit 1949


Ingezonden video vanaf een boot op de Vecht