Ziekenhuiskat Boris overleden

HILVERSUM – Vanavond hebben we triest nieuws ontvangen. De beroemde ziekenhuiskat Boris is niet meer. Boris werd vanmorgen gevonden op een parkeerplaats in de buurt van zijn huis. Waarschijnlijk heeft hij een rustig plekje gezocht onder een auto. Daar is Boris aan ouderdom overleden. Hij heeft geen ongeluk gehad benadrukt het baasje van Boris.

Boris liep jarenlang rond bij ziekenhuis Hilversum om daar bezoekers te begroeten en troost te bieden. Boris voelde goed aan wie hem nodig had en was niet bij het ziekenhuis weg te slaan. Boris werd in 2012 landelijke bekend toen hij werd aangereden en er een inzamelingsactie werd gehouden om de operatie te betalen.

Het baasje van boris besloot in 2014 te verhuizen, waardoor patiënten en bezoekers de vriendelijke begroeting van de kat opeens moesten missen. Boris kreeg daarom zelf een standbeeld voor de deur van het ziekenhuis. Ook werd er een documentaire gemaakt over hem.

Boris heeft een goed leven gehad en heeft genoten tot zijn laatste uurtjes. We gaan je nog meer missen Boris maar vergeten zullen we je nooit.