Koninklijke Onderscheiding voor Herman van der Klok

HILVERSUM – Bij de jaarlijkse lintjesregen heeft burgemeester Pieter Broertjes aan zeven Hilversummers een koninklijke onderscheiding mogen uitreiken. Een daarvan was Herman van der Klok. Herman is in het dagelijks leven werkzaam bij de Regionale Ambulancedienst Gooi en Vechtstreek. Hij dacht vandaag gewoon aan het werk te gaan maar dat liep anders. Herman werd naar het Raadhuis van Hilversum gelokt en kreeg daar uit handen van de burgemeester een koninklijke onderscheiding.

Herman weet zich naast zijn zware functie en onregelmatige werktijden op de ambulance ook nog vele uren in te zetten ten behoeve van de Protestantse Kerk in Hilversum, in het bijzonder bij het gemeenteleven van Hervormde wijkgemeente Centrum. Naast Herman zijn inzet voor de kerk is er ook grote waardering voor zijn kennis en kunde van de gezondheidszorg. Herman geeft vaak demonstraties en presentaties over zijn werk op de ambulance. Niet alleen voor de kerkelijke gemeenschap, maar ook voor andere organisaties zoals de plaatselijke Hartstichting.

Gelet op al Herman zijn verdiensten heeft het Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander behaagd om Herman van der Klok te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  meer op www.gooieneembode.nl