Casper van W zal nooit meer vliegtuig van Transavia besturen

SCHIPHOL – Piloot Casper van W zal nooit meer een vliegtuig van Transavia besturen. Dat bevestigt luchtvaartmaatschappij Transavia. De vader van Van W. kreeg vier jaar cel voor het doodrijden 19-jarige Fleur in Loosdrecht, Casper van W werd veroordeeld voor betrokkenheid bij het ongeval en kreeg een taakstraf van 100 uur.

Begin dit jaar werd bij een rechtszaak nog bepaald dat Transavia de jonge piloot niet zomaar mocht ontslaan. Dat de piloot zich eenmalig extreem gevaarlijk in het verkeer heeft gedragen betekent niet dat hij zijn functie niet zou kunnen uitoefenen. Bovendien was het ongeval al bekend toen Transavia hem in vaste dienst nam vond de rechter.

Hoger beroep
Het hoger beroep dat Transavia hier tegen aantekende gaat niet meer door, nu er een overeenkomst is om het dienstverband te beëindigen. Transavia wil geen nadere details geven over de regeling die zij hebben getroffen met Casper van W.