Veearts laat paard inslapen na reddingsactie

MUIDERBERG – Een paard welk vannacht vermoedelijk na een misstap in een gat van een omgewaaide boom viel heeft het niet gered. Hulpdiensten werden vanmorgen rond tien uur opgeroepen om het dier te redden. Het paard een 16 jarige merrie was aan de Dijkweg in Muiderberg in het gat van een omgewaaide boom gevallen. In het gat stond water van de ijskoude sloot waar de boom naast stond. Het paard was al helemaal weggezakt in de blubber. De brandweer van Muiderberg en diverse omliggende korpsen slaagde erin het dier na anderhalf uur te bevrijden. Het dier kreeg van de veearts direct een infuus en er werd bloed afgenomen. De politie heeft het bloed met spoed naar een laboratorium gebracht voor onderzoek. Het paard deed nog enige pogingen rechtop te komen maar zakte elke keer door zijn benen. Vanmiddag heeft de veearts besloten het dier uit zijn leiden te verlossen en heeft het laten inslapen.