Traumaheli’s voor slachtoffers woningbrand

HILVERSUM – Bij een brand in een woning van een portiekflat aan de Van Linschotenlaan zijn woensdagavond twee mensen gewond geraakt, van wie een ernstig. Hulpdiensten werden rond tien voor elf massaal opgeroepen voor de brand. De brandweer had de brand welke op de eerste etage woedde al snel onder controle. De flat werd enige tijd ontruimd. Vanwege de ernst van de verwondingen kwamen twee traumahelikopters ter plaatse. De traumahelikopters landde op de parkeerplaats van ziekenhuis Hilversum. Één van de slachtoffers is per traumahelikopter naar het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam gevlogen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Update
Bij de woningbrand gisterenavond bleek de bewoonster zelf in brand te zijn gevlogen. Haar medebewoner trachtte het vuur te doven maar raakte hierbij zelf gewond. De vrouw liep zware brandwonden op en is daarom per traumahelikopter overgebracht naar Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het kwam dat de vrouw in brand is gevlogen is niet bekend.

Voor de schrik een Good Bear van de brandweer.