Buizerd ingeslapen na reddingsactie

HILVERSUM – De brandweer heeft woensdagmorgen geholpen een buizerd welke verstrikt zat in een boom te bevrijden. Twee jonge meiden die op weg naar school waren zagen het dier net voorbij het ecoduct aan de Naarderweg hangen. Een van de meiden belde direct haar tweelingbroer welke hulp junior valkenier is bij het Muiderslot. Omdat er een sloot tussen zat konden ze niet bij de buizerd komen. De brandweer schoot te hulp met een ladder. Nadat de buizerd was bevrijd bleek hij niet meer te kunnen vliegen en werd de dierenambulance opgeroepen. De buizerd is door de dierenambulance met onbekend letsel overgebracht naar het Vogelhospitaal in Naarden. Helaas bleek de buizerd na onderzoek in Naarden te gewond waarna hij is ingeslapen. De hele reddingsactie werd ook opgemerkt door een weggebruiker die vermoedelijk hierdoor op een voorgaande auto botsten. Bij dit ongeval raakte niemand gewond. Extra brandweer kwam hier ter plaatse om het wegdek schoon te spuiten.