Transavia wil van straatrace-piloot af

De vorig jaar veroordeelde straatrace-piloot Casper van W heeft weer een rechtszaak aan zijn broek. Dit maal wil zijn huidige werkgever waar hij al sinds zijn veroordeling op non actief staat van de piloot af. De luchtvaartmaatschappij stapt daarom naar de rechter om het contract te laten ontbinden.

Piloot Casper van W werd vorig jaar veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur en een jaar rijontzegging voor de fatale straatrace in Loosdrecht waarbij zijn vader de negentienjarige Fleur Balkestein dood reed.

Vader en zoon toonde destijds geen spijt en medeleven zoon Casper maakte zich vooral druk om zijn baan als piloot te verliezen. Veel mensen reageerde vorig jaar al nooit meer met luchtvaartmaatschappij te willen vliegen als zij dit soorten mensen in dienst zouden houden.

Vreemd genoeg nam Transavia Casper kort na het fatale ongeval wel gewoon aan terwijl hij bij Ryanair hiervoor al was geschorst. In reactie op de veroordeling stelde Transavia hem op non-actief en ging het vonnis bestuderen. Inmiddels stelt Transavia dat het gedrag van Casper van W onverenigbaar is met zijn functie als piloot. Maandag dient een procedure in de rechtbank in Amsterdam.