Onderzoek bij pizzeria na brandstichting

HILVERSUM – Vandaag werd er door de politie en brandweer onderzoek gedaan in het pand aan de Neuweg. Twee nachten op rij was de pizzeria doelwit van brandstichting. Het onderzoek vond plaats in en om het pand. Ook werd er gebruik gemaakt van een speciale speurhond welke brand versnellende stoffen kan herkennen. De hond wees plekken aan waar hij een stof rook. Hierna hebben de brandonderzoekers monsters genomen van deze plekken. De monsters zijn voor verder onderzoek in een lab.

Veel mensen kwamen even kijken wat er gaande was bij het pand. Een overbuurman welke de brandstichter zag, vertelt buurtgenoten nog eens uitgebreid zijn verhaal. Hij hoorde vannacht rond half vier glasgerinkel en ging direct kijken. Voor het pand stond een geheel in het donker geklede persoon welke door het ingeslagen raam van de deur naar binnen ging met een jerrycan in zijn hand.  Na enkele seconden kwam hij weer naar buiten en stak het pand in brand. Toen hij de boel aanstak ontstond er een enorme steekvlam. Ook de jerrycan vloog in brand de brandstichter liet hem direct uit zijn handen vallen. De overbuurman begon te schreeuwen uit zijn raam en de brandstichter ging er rennend vandoor. De overbuurman denkt dat het om een jong iemand gaat hij was behoorlijk lenig en snel.

Louche figuren
Volgens omwonenden zouden de brandstichtingen te maken hebben met de vorige uitbater van het pand. Voorheen kwamen er tot diep in de nacht louche figuren met dure auto’s, welke je niet met de opbrengst van een paar pizza’s kan betalen. Een oud bewoner van het pand vertelt destijds verhuisd te zijn vanwege de overlast van drugs en criminaliteit. De nieuwe uitbater heeft hier niks mee te maken hij is er nu de dupe van aldus een omwonende.

Pizza geschiedenis
In het pand aan de Neuweg vestigde begin jaren negentig één van de eerste vestigingen van “Al Capone’s Pizza’s”. Rond 2007 was deze uitgegroeid tot meer dan 40 vestigingen in heel Nederland en verdween “Al Capone’s” aan de Neuweg na een overname door Domino’s pizza. Het pand aan de Neuweg stond lange tijd leeg. Inmiddels hebben er de afgelopen jaren diverse pizzeria’s in het pand gezeten.

De nieuwe uitbater was net enkele weken geopend nu is zijn zaak compleet verwoest. Tot overmaat van ramp blijkt de verzekering ook niet goed geregeld en krijgt hij niets vergoed.