Pizzeria verwoest door brand

HILVERSUM – Binnen 24 uur is een pizzeria aan de Neuweg getroffen door brand. Dit maal moet het restaurant als verloren worden beschouwd. Tijdens nieuwjaarsnacht was er ook een brand, maar toen werd de brand geblust door omwonenden. De politie ging er toen van uit dat er vuurwerk naar binnen werd gegooid, maar met deze brand gaat men er van uit dat het om een gerichte actie gaat. De brandweer heeft enige tijd de blussing moeten staken omdat er kortsluiting was ontstaan in de meterkast en omdat er gas werd gemeten. Nadat het gas en elektra waren afgesloten, kon men weer verder met blussen. De bewoners van het bovengelegen woning zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Enkele meters voor het restaurant heeft de politie een personenauto in beslag genomen waarbij een zijruit was ingegooid. In de auto was een sterke benzinelucht aanwezig. De auto is voor sporenonderzoek naar het politiebureau overgebracht. De politie stelt een onderzoek in naar brand.