17-Jarige inbreker na DNA-hit aangehouden

WEESP – Een jaar na een inbraak in Weesp werd een verdachte aangehouden dankzij een DNA-hit. In november 2016 werd bij een woning aan de Buitenveer ingebroken door een raam te forceren. De verdachten hadden de hele woning doorzocht en vertrokken met buit.  Agenten kwamen ter plaatse en onderzochten de woning. Eén van de inbrekers had een spoor achtergelaten. Dat werd veiliggesteld en onderzocht door het NFI. Er werd DNA aangetroffen, maar dit leidde op dat moment niet naar een verdachte.

DNA-HIT
Bijna een jaar later is er een ‘hit’ op het  DNA-profiel gekomen. De verdachte die naar voren kwam, was voor een ander strafbaar feit veroordeeld en daardoor kwam zijn DNA in de databank. Deze verdachte werd dinsdag 28 november aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Muiden. De verdachte werd na verhoor heengezonden en zal zich op een later moment moeten verantwoorden.