Vier jaar cel voor doodrijden Fleur Balkestein

LOOSDRECHT – Walter van W. gaat vier jaar de cel in voor het doodrijden van de 19-jarige Fleur. Ook krijgt hij een rijontzegging van vijf jaar. Zijn zoon Casper van W. krijgt een werkstraf van 100 uur en een rijontzegging van een jaar.  Op 16 maart 2016 hielden vader en zoon die avond een straatrace en reden ruim 100 kilometer te hard door de bebouwde kom van Loosdrecht. De vader klapte met zijn Porsche op de auto van slachtoffer Fleur Balkestein, waardoor ze zwaargewond raakte. Ze overleed twee weken later in het ziekenhuis.

De rechter oordeelde dat er voor vader Walter van W sprake is van schuld door roekeloosheid. Ook neemt de rechtbank het Walter van W zeer kwalijk dat hij geen spijt heeft betuigt. Daarnaast wordt hem aangerekend dat hij 5 keer eerder is gepakt voor rijden onder invloed. Zoon Casper heeft bijgedragen aan verwerpelijk rijgedrag van zijn vader. Maar de dood van Fleur kan niet aan Casper worden toegeschreven. Hij wordt vrijgesproken van dood door schuld.

Leugenaars ?
Verklaringen van getuigen zijn gegrond verklaard. De daders ontkenden in eerdere zittingen dat ze te hard reden. Volgens hen zouden “alle getuigen aan het liegen zijn“. De verdachte wil zijn verantwoordelijkheid niet onder ogen zien zij de rechter hierop.

De Water van W en zoon Casper van W  waren vandaag niet bij de uitspraak aanwezig. Familie en vrienden van Fleur waren wel in grote getale aanwezig in de rechtbank.

Piloot Casper van W. op non-actief
UPDATE 16:00 :Transavia de werkgever van Casper van W die in het dagelijks leven co-piloot is laat in een reactie aan RTVNH weten Casper per direct op non-actief te zetten.