Politie blundert met verkeerde foto van verdachte

BUSSUM – Dinsdag plaatste Regio14 een bericht waarin de politie verzocht uit te kijken naar een onbekende vrouw welke met een gestolen pinpas zou hebben gepind. De vrouw blijkt echter niets met de zaak te maken te hebben en is dan ook geen verdachte. Door een nog onbekende oorzaak is er een fout gemaakt in de informatieoverdracht tussen de bank en de politie. De politie heeft excuses aangeboden aan de vrouw en de foto van alle officiële opsporingskanalen verwijderd.

De foto was inmiddels 1000e keren gedeeld op sociale media en op diverse websites te vinden waaronder ook politie.nl. De politie verzocht regio14 via email om de foto te verwijderen. Ook werden er videobeelden getoond op televisie in het regionale opsporingsprogramma Bureau NH. Het programma heeft inmiddels de betreffende beelden onherkenbaar gemaakt de uitzending is nog wel terug te zien op hun site. De beelden werden getoond naar aanleiding van een insluiping bij een 87-jarige dame aan de Nieuwe Hilversumseweg in Bussum op 8 augustus. Inmiddels zijn de camerabeelden van de juiste verdachte opgevraagd.