Ongeval met meerdere auto’s op de A1 bij Muiderberg

MUIDERBERG – Vrijdagavond rond kwart voor zes heeft er een aanrijding plaats gevonden op de A1 in de richting van Amersfoort ter hoogte van knooppunt Muiderberg. Omdat er mogelijk sprake was van een beknelling is naast de ambulance en de politie ook de brandweer aangestuurd. Ter plaatsen bleek het echter mee te vallen. Een passerende vrachtwagen en een medewerker van het GVB hebben het ongeval veilig gesteld en eerste hulp verleent tot dat de hulpdiensten ter plaatse waren. Alle bestuurders konden zelfstandig uit hun voertuigen komen. Wel zijn ze door het ambulance personeel na gekeken, er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. Tijdens het afhandelen van het ongeval, dacht een automobilist slim te zijn om achter een lijnbus (die op de busbaan reed) achter hem de snelweg te verlaten en zo de file te ontwijken. Een medewerker van rijkswaterstaat zag dit gebeuren en heeft de automobilist aan gesproken en weer de snelweg opgestuurd.