Na een potje zuipen Verstappentje spelen

LOOSDRECHT – Walter en Casper van W. stonden vandaag voor de rechter. De vader en zoon worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het doodrijden van de 19-jarige Fleur Balkestein uit Hilversum op 16 maart 2016. Walter van W. had een alcoholpromillage van 0.92 in zijn bloed, waar 0.5 maximaal is toegestaan. Walter blijkt al een strafblad te hebben. Vier keer een geldboete voor rijden onder invloed.

Gin tonics met extra shots
De familie Van W waren 16 maart 2016 rond kwart over zes samen in Café Moeke in Hollandsche Rading. Hier dronken zij wat waarna vader en zoon naar Amersfoort gingen om te eten in een mannenrestaurant met veel vlees; de vrouw ging niet mee. Bij café Moeke dronk Walter een gin-tonic. Na een rookpauze stond er een nieuwe gin-tonic voor hem klaar. Walter vertelt in de rechtbank dat hij een beetje haast had om naar het restaurant in Amersfoort te gaan. Hij dronk de gin-tonic hier zat echter extra veel gin in maar dat wist Walter niet vertelt hij. Volgens de barman was er extra gin in gedaan op verzoek. Walter ontkent dat dit verzoek van hem was. Een moment later zegt hij dat hij met een knipoog een druppeltje extra vroeg maar dat was een grapje. Op de rekening bleek echter dat er meer gin dan tonic in de glazen van Walter zat. Walter zegt dit niet geproefd te hebben hij dronk nooit gin-tonic. Volgens de barman bestelde hij altijd gin-tonic met 3 shots gin. Volgens Walter was dit niet voor hem zelf maar voor zijn vrouw. Volgens een andere werknemer van het café dronk hij wel vaker gin-tonic. Walter denkt dat hij 1 of 2 x in zijn leven een gin-tonic heeft gedronken. Ook had hij de indruk dat de barman hem had bedonderd. Door meer gin in rekening te brengen. Zoon Casper verklaarde dat hij zelf over de hele avond slechts 2 fluitjes had gedronken. Vader en zoon reden in de Porsche met vader aan het stuur naar het restaurant in Amersfoort. In het restaurant dronken Walter en zoon Casper ieder nog 2 glaasjes rode wijn. Hierna stapte zij weer in de auto om de Mini Cooper van zoon Casper op te halen.

We zijn niet beter dan Max Verstappen!!
Een getuige die op de afrit naar Hilversum reed werd ingehaald door de Porsche. De getuige die zelf te hard reed (125KM) had het gevoel dat hij stil stond. Casper zegt dat ze normaal reden. Ja, ze haalden wel auto’s in maar we reden geen 150. Walter heeft het over een hele lange afrit, richting Diependaalselaan. Hij zegt dat hij allang het stoplicht zou zijn gepasseerd als er zo hard was gereden als de getuige zegt. We waren helemaal niet eens in de mood om hard te rijden”, zegt Walter. Een tweede getuige zegt dat 2 auto’s hard aan kwamen rijden, en de Tjalk in Nieuw-Loosdrecht op draaiden. De Porsche “reed onmogelijk hard.” “Het leek wel en achtervolging”, zei de getuige. “Je kon wel zien dat ze bij elkaar hoorden.” Ook deze getuige heeft het over idiote snelheden. Een derde getuige zegt dat ze bumper aan bumper reden. Alle getuigen zeggen dat er hard gas werd gegeven. Een getuige zegt dat de ruimte tussen de 2 auto’s nog geen 50 cm was. De schattingen over de snelheid lopen uiteen. Dat het heel snel was, daarover zijn alle getuigen het eens. Verhalen getuigen kloppen niet, zegt Walter. “Dan zouden we beter zijn dan Max Verstappen. Onmogelijk!”
De snelheid van de Porsche van Walter wordt door deskundigen geschat tussen de 149 en 170 km per uur, 45 meter voor ongeluk. Walter zegt niet harder te hebben gereden dan 60, “En ik rij er altijd 50. Hij heeft een uitlaat onder zijn Porsche die de indruk wekt alsof hij heel hard rijdt, zelfs als het maar 20 km per uur is, zegt hij. Die uitlaat “stond aan.” Waarom, vraagt rechtbank? “Ja, het is een soort speelgoedje. Walter is nogal onder de indruk van zijn Porsche naar zijn eigen zeggen klinkt de Porsche al snel alsof er een monster aan komt met een enorm dik geluid aldus Walter. Zoon Casper herkent zichzelf niet in de verklaringen van de getuigen zegt hij. Hij reed over de Nieuw-Loosdrechtsedijk zoals hij daar altijd reed ook het dicht op elkaar rijden klopt niet volgens Casper. Een getuige die het duo tegemoet kwam vertelt dat de mini de Porsche wilde inhalen. Echter kon dit niet omdat de getuige als tegenligger tegemoet kwam. Hij moest terug duiken achter de Porsche om een aanrijding te voorkomen. Casper vertelt nooit ingehaald te hebben volgens zijn vader is dit gezicht bedrog door een S in de weg. De getuige zou volgens Walter een beetje in de war zijn.
Beelden van 130 meter voor de aanrijding tonen de Porsche die rond de 160 km per uur reed. Walter vertelt iets harder gereden te hebben dan 50, misschien zelfs 90 of 95 maar geen 130, 140, of 160. Walter zweert dit op de dood van zijn moeder dat hij niet te hard reed. Een bewoonster van de dijk stond voor het raam toen het duo voor bij kwam. Ze voelde de verplaatsing van luchtdruk tegen het huis toen Porsche passeerde. De bewoonster schat dat Porsche en de Mini wel 200 km per uur reden. Walter zegt dat hij nog geen eens 200 op de Duitse Autobahn durft te rijden. Een getuigen met een hond zag het duo plankgas aankomen rijden. De tweede auto de Mini van zoon Casper leek een beetje afgehaakt en hield de Porsche niet bij. Direct daarna volgende de enorme klap van de aanrijding. Zoon Casper heeft het ongeval niet zien gebeuren hij kwam kort daarna aanrijden. Toen hij kwam aanrijden zag hij zijn vader en dacht oke hij staat en praat. Casper is toen naar Fleur gegaan en heeft 112 gebeld. Daarna is hij naar eigen zeggen in black-out modus gegaan.

Alle getuigen liegen
Alle getuigen worden beticht van liegen geen van de aantijgingen berusten op waarheid. Het is een complot tegen ons vertel Walter die via facebook alle getuigen heeft nagetrokken. Zoals het vrij normaal is in het Loosdrechtse kent iedereen elkaar en zijn veelal facebook vrienden van elkaar. Echter volgens Walter hebben ze alles op elkaar afgestemd.

Als jullie ballen hebben, beken je nu!!
De vader van Fleur spreekt de verdachten toe hij laat een foto van zijn meisje zien. Hij wil dat Walter en Casper zien wie zijn dochter was. Fleur hield zich altijd bijna overdreven aan de regen in het verkeer. Hij hoorde de sirenes de bewuste avond toen nog niet wetende dat zijn lieve Fleur door dronken gek in de flanken was gereden. Hij is bang dat de mensen met geld te makkelijk de dans ontspringen. Bij de crematie aanwezig willen zijn om strafvermindering te krijgen en wegrennen naar België. Ik zal nooit accepteren dat jullie mijn meisje het leven hebben ontnomen. Als jullie ballen hebben, beken je nu!!

Fleur stierf in arme van moeder
De moeder van Fleur vertelt emotioneel over haar leuke dochter ze had veel vrienden. Fleur was kapster en had plannen voor een eigen zaak. Op de bewuste avond belde de jongen die Fleur had geknipt naar fleur haar moeder of te vragen of ze veilig thuis was aangekomen. Vlak daarna kwam er een politieauto naar hun huis rijden. De moeder van fleur wist op dat moment dat het fout zat. Hierna volgende het lange wachten in het ziekenhuis. Fleur kwam uit haar coma, het leek een beetje beter te gaan. Twee weken vocht fleur voor haar leven. Na complicaties stierf Fleur aan een hartstilstand in de armen van haar moeder. De moeder van fleur loopt inmiddels bij een psycholoog om te leren omgaan met het enorme verdriet.

Advocaat
Volgens de advocaat van de verdachten zijn die processen-verbaal met opzet onjuist opgemaakt. Zo zouden de getuigen op politiebureau zijn gehoord terwijl dit volgens de advocaat telefonisch is gebeurd. Ook kan er niet worden bewezen dat Walter teveel had gedronken. Het bloed van Walter pas uren later zijn afgenomen terwijl dit volgens de advocaat meteen had moeten gebeurden. Ook zou het bloed pas 5 dagen na het ongeval naar het Nederlands forensisch instituut gestuurd zijn voor onderzoek. Hij wil dan ook dat het bloed van bewijs word uitgesloten. Ook zou het onderzoek naar de snelheden van de auto’s niet kloppen.

Bang voor verlies banen
Zowel vader als zoon zijn bang om hun baan te verliezen. Ze worden zwart gemaakt en collega’s willen niet meer met hun werken. Casper vertelt zicht te hebben ziekgemeld nadat hij tijdens het vliegen de landingsbaan keer twee zag dit kwam door stress vertelt hij. Hij zal nooit meer in Nederland aangenomen worden als piloot. Walter is aan het woord maar barst direct in tranen uit zijn advocaat neemt het woord over. Hij voeden zijn zoon alleen op was altijd aan het werk. Hij was veel onderweg naar klanten maar die willen nu niks meer met hem te maken hebben. Hij moest zijn huis ontvluchten. Vrienden van Fleur bedreigde hem met de dood. Ook probeerde ze zijn huis binnen te dringen. Boodschappen doen in de buurt is er niet meer bij. Walter voelt zich gevangene in zijn eigen omgeving.

Officier van justitie
Door de hoge snelheid en alle overige omstandigheden hebben de twee zo gevaarlijk gereden dat de officier dit aanmerkt als ‘roekeloos rijden’. Hiervan kan sprake zijn bij uitzonderlijke omstandigheden zoals in dit geval een straatrace. Als sprake is van roekeloosheid, de hoogste mate van schuld, dan geeft de wet de mogelijkheid om een hogere straf te eisen. Alles overwegende eiste de officier tegen de vader een celstraf van vijf jaar en tegen de zoon een celstraf van drie jaar voor medeplegen. Beiden mogen daarnaast niet meer rijden voor een maximale termijn van vijf jaar, aldus de eis van de officier van justitie. Tenslotte vroeg hij de vordering van de nabestaanden toe te wijzen tot een bedrag van 20.000 euro. De Rechtbank zal op 17 november om 13.00 uur uitspraak doen.