Antifascisten blazen demonstratie in Hilversum af

HILVERSUM – Een demonstratie van slechts twintig antifascisten welke dinsdag in Hilversum zou plaatsvinden is door de antifascisten afgeblazen. De antifascisten voelde zich bedreigd door aanwezige sympathisanten.

Ontvangst
Molukse KNIL-veteranen die in de Tweede Wereldoorlog vochten werden vandaag officiële ontvangen op de Korporaal van Oudheusden Kazerne in Hilversum. In de middag werden zij met een bus naar de Zwaluwenberg gebracht waar zij onder anderen een gesprek hadden met de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. De bijeenkomst wordt gezien als een onderdeel van eerherstel en erkenning voor de Molukkers.

Sympathisanten
Molukse sympathisanten waren naar Hilversum gekomen omdat antifascisten hadden aangekondigd een demonstratie te houden. De antifascisten vinden dat de KNIL-veteranen oorlogsmisdadigers zijn. Onder de sympathisanten was ook de Molukse motorclub Djangan Unduré Maloekoe aanwezig. Deze vertelde aanwezig te zijn om de rust te bewaren en te zorgen dat de KNIL-veteranen van deze dag konden genieten.

Naast de sympathisanten was er ook veel politie aanwezig waaronder negen busjes van de mobiele eenheid. De Utrechtseweg werd vanwege veiligheidsredenen geheel afgesloten.