15-jarige straatrover opgepakt

LOOSDRECHT – Begin oktober werd een jongen het slachtoffer van een straatroof op de Laan van Eikenrode. Recherche heeft een verdachte aangehouden. Een 16-jarige jongen uit Wijdemeren werd begin oktober 2017 het slachtoffer van een straatroof. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag 6 oktober op zaterdag 7 oktober op de Laan van Eikenrode on Loosdrecht.

Straatroof
Het slachtoffer liep met een groep vrienden over de Laan van Eikenrode toen hij uit het niets werd uitgescholden door twee jongens. Dit leidde tot een conflict, waarbij de twee jongens het slachtoffer van zijn spullen beroofde en hem mishandelden. Het slachtoffer liep hierbij letsel op in zijn gezicht.

Onderzoek
De recherche startte een onderzoek naar de straatroof. Hierbij kwam een verdachte in beeld. Deze verdachte werd dinsdag 28 november aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Hilversum. Hij zit nog vast voor verhoor. Het onderzoek naar de tweede verdachte gaat verder.