Vijver leeggepompt na vondst fiets in zoektocht naar Anne

HUIS TER HEIDE – De politie is donderdag verder gegaan met de zoekactie naar de vermiste Anne Faber. Het zoekgebied is uitgebreid. De Mobiele Eenheid (M.E.) zocht samen met ruim honderd burgers en veteranen in het gebied ten noorden van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Gisteravond rond zeven uur werd in een vijver in het Blookerpark in Huis ter Heide een fiets gevonden die waarschijnlijk van de vermiste Anne is. De politie bevestigt dat de gevonden fiets lijkt op die van Anne, maar kan nog niet met zekerheid zeggen dat het inderdaad de hare is. Het Blookerpark ligt vlak bij de plaats waar eerder kleding werd gevonden welke mogelijk van Anne zijn. De uitslag van het NFI of de gevonden kleding van Anne is, kan nog een aantal dagen duren. Na de vondst hebben medewerkers van dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) de hele nacht de vijver doorzocht. De politie deed vannacht ook verder sporenonderzoek . De brandweer is momenteel met grote pompen bezig de vijver leeg te pompen.

Wat hebben de tips en zoekacties opgeleverd?
Elke tip en elk gevonden voorwerp dat mogelijk van Anne is of met haar vermissing te maken heeft, wordt onderzocht. Dat levert hopelijk nieuwe aanknopingspunten op om te bepalen waar en hoe verder te zoeken in het enorm grote gebied waar zij is gaan fietsen. Het is niet uit te sluiten dat zij buiten dat gebied is. Daarom wordt nog steeds gevraagd naar getuigen, camerabeelden (van beveiligingscamera’s of bijv. dashcams) en (telecom)gegevens die daar aanwijzingen in geven. Ruim 400 tips zijn er bij de politie binnengekomen. Ook zijn er camerabeelden binnengekomen die geanalyseerd worden. En bij elke zoekactie zijn voorwerpen gevonden die verzameld zijn. Daarvan is niet direct te zien of ze met Anne te maken hebben. Alle tips en aangetroffen voorwerpen worden in het onderzoek betrokken.