Lichaam Anne Faber gevonden

ZEEWOLDE – Het lichaam van Anne Faber is gevonden in het Horsterwold bij Zeewolde. Dat heeft de politie zojuist in een persconferentie bekendgemaakt. De 25-jarige vrouw verdween vrijdagavond 29 september. Afgelopen maandag werd zedendelinquent Michael P. uit Zeewolde gearresteerd voor haar vermissing. De 27-jarige verdachte is verhoord en heeft de politie woensdagavond laat informatie gegeven over de plaats waar het lichaam van Anne verborgen was. Dit betrof het bosgebied in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. Daar werd inderdaad het lichaam van Anne Faber gevonden.

Voorarrest verlengd
De familie is direct op de hoogte gesteld. De verdachte wordt nog verder verhoord. Zijn gangen worden nagegaan vanaf het moment dat Anne op vrijdag 29 september verdween, om erachter te komen wat er precies gebeurd is. Hij is donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris; deze heeft besloten dat de verdachte langer vast moet blijven.

Verder forensisch onderzoek
Forensische experts onderzoeken het gebied rond de vindplaats van het lichaam van Anne. Dat gebied is daarvoor afgezet. Haar lichaam zal worden onderzocht door het NFI.

Medeleven
De politie, het Openbaar Ministerie en de betrokken gemeentes (Zeewolde, Zeist, Utrecht, Soest, Bunschoten-Spakenburg en Nijkerk) leven mee met de nabestaanden. Met de familie van Anne prijzen zij de immense betrokkenheid van vele mensen en zijn dankbaar voor alle hulp en medeleven.