Lekke banden op A27 door afgevallen lading

HILVERSUM – Op de A27 tussen Hilversum en knooppunt Eemnes hebben zeker vijftien auto’s lekke banden opgelopen. Op dit stuk op de A27 wordt aan de weg gewerkt, maar dat zou er niets mee te maken hebben. De automobilisten zijn met hun voertuig over stukken beton gereden. De betonstukken zouden van een voetstuk van een snelweg afzetpaal zijn welke van een vrachtwagen was gevallen. De veroorzaker, een loonbedrijf uit Maastricht heeft zich gemeld. Omdat de auto’s veilig langs de snelweg konden stoppen leverden het voor het overige verkeer niet of nauwelijks hinder op. De ANWB was aanwezig om thuiskomertjes te monteren. Echter was er een voertuig waar spontaan het voorwiel van klapte. De banden hebben een flinke optater gekregen door de aanvaring met het beton. Bergnet heeft voor de veiligheid de auto’s daarom afgevoerd naar hun vestiging in Blaricum om daar alle banden te controleren. Ook voertuigen met meer dan een lekke band zijn door Bergnet afgevoerd.