Traumahelikopter in brand op vliegveld Hilversum

LOOSDRECHT – Op vliegveld Hilversum heeft de brandweer van Loosdrecht zaterdag vliegtuigbrandbestrijding geoefend. De oefening bestond uit zowel theorie; het benaderen en gevaren van vliegtuigen en helikopters, als het blussen in de praktijk. De blusoefening bestond uit het blussen van een in brand gevlogen traumahelikopter. De nagemaakte traumahelikopter werd met behulp van vloeistof in brand gezet. De brandweer van Loosdrecht is het snelste bij vliegveld Hilversum in geval van calamiteiten. Gelukkig komen deze incidenten maar zelden voor maar toch moeten de brandweerlieden op alles voorbereid zijn. De komende weken zullen ook de beroepsploegen van de brandweer Hilversum op het vliegveld te vinden zijn voor deze oefening

Vorig artikelAssistentie ambulance in druk uitgaansgebied
Volgend artikelGeen explosieven in woning dode man